Monday, 4 July 2011

Al 193 neushoorns gedood in Zuid Afrika dit jaar

In de eerste helft van 2011 zijn in Zuid-Afrika al 193 neushoorns gedood. Daarvan werden er 126 in het Krugerpark omgebracht.

Dat heeft het het Wereld Natuur Fonds (WWF) zondag laten weten. In 2010 werd met de dood van 333 neushoorns een triest records bereikt. Joseph Okori, programmaco√∂rdinator neushoorns van het WWF in Zuid-Afrika liet weten dat stropers tegenwoordig gebruik maken van geavanceerde middelen als helikopters en automatische wapens om op neushoorns te jagen. 

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben dit jaar tot dusver 123 verdachten van stroperij aangehouden. Maar zes van hen zijn op dit moment veroordeeld.
 
Maandag 20 juni ontving Moholoholo een 3 maanden oude witte neushoorn baby. De moeder was op zeer brute wijze vermoord en de neushoorn baby was daar getuigen van geweest. De baby heeft de naam Rocky gekregen. In Moholoholo werd duidelijk dat hij zeer slecht zicht heeft of zelfs blind is. Hij zal in Moholoholo liefdevol worden verzorgd totdat hij sterk genoeg is om terug te gaan naar het reservaat waar hij vandaan kwam.
 
Op zondag 26 juni werd op de boerderij Sandringham in de omgeving van Hoedspruit het karkas gevonden van een witte neushoorn. Het dier was gedood met 1 gericht schot van een wapen met een hoog caliber. De eigenaar van de boerderij heeft nu besloten al zijn neushoorns te ontdoen van hun hoorn om te voorkomen dat er meer worden gestroopt. De daders zijn niet gepakt.

Afgelopen dinsdag 28 juni werd de eerste zwarte neushoorn gestroopt in de omgeving van Hoedspruit. Het was een jong mannetje. Hij zat verstrikt in een snaar gemaakt van zeer dikke kabel. In zijn wanhoop was hij om de boom gaan rennen en raakte daardoor alleen maar meer verstrikt. Waar de kabel de huid raakte was het vel volledig weg. De stropers zijn niet gepakt.

3 nieuwe slachtoffers in 8 dagen tijd. En allemaal in de omgeving van Kurhula Lodge. Wat staat ons straks te wachten met de vrijlating van de zwarte neushoorns in het gebied? 

Hoelang nog voordat mensen gaan inzien dat het eten van een neushoorn hetzelfde is als het eten van je nagels?

No comments:

Post a Comment